Συνέντευξη του ΠΙΦΕΑΑ στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η αλήθεια για το «πείραμα» μιας ομάδας ξένων επιστημόνων στην ακριτική Γαύδο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

(δημοσιεύτηκε στις 22.12.2ο11)

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία πρόταση για τη δημιουργία στη Γαύδο του « Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου» και την ίδρυση ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας της Κρήτης αλλά και του Δήμου Γαύδου, ήταν έντονες και είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση του εγχειρήματος.

Αναζητώντας πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή, διαπίστωσα ότι στο επίσημο site της ομάδας που πρότεινε την ίδρυση του Ινστιτούτου, υπήρχαν αναφορές για «ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα». Ερευνώντας λίγο καλύτερα το θέμα, είδα ότι τελικά οι «επτά πυρηνικοί φυσικοί που κάνουν εδώ και 13 χρόνια πείραμα στη Γαύδο» και οι άνθρωποι που πρότειναν τη δημιουργία του Απόλλωνα στο νησί, είναι τα ίδια πρόσωπα!

Επικοινώνησα μαζί τους και τους ζήτησα να μου εξηγήσουν πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους, ποιοί είναι, γιατί επέλεξαν τη Γαύδο, τι είναι το περίφημο πείραμά τους, γιατί αναφέρονται σε «ανεξαρτησία» της Κρήτης και ποιες είναι οι πραγματικές τους προθέσεις. Στην συνέντευξη που παραχώρησαν στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, παρουσιάζουν τη δική τους αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στη Γαύδο.

Διάβαστε τη συνέχεια εδώ.

Advertisements
This entry was posted in Institute and tagged , , , , . Bookmark the permalink.